Vés al contingut

La prova d'Sprint dels Campionats d'Espanya d'skimo, un èxit

Open Vall de Boí

La primera de les tres proves de que consten els Campionats d’Espanya d’Esquí de Muntanya, Open Vall de Boí, a l'estació d'esquí de Boí Taüll Resort, s’ha dut a terme amb èxit. Un divendres fantàstic, amb un temps i una neu d’excel·lent qualitat. Les temperatures s’han mantingut força baixes la qual cosa ha facilitat la qualitat del circuit.

Una prova molt explosiva, l’Sprint, i espectacular, doncs transcorre per una de les pistes principals de l’estació de Boí Taüll, coneguda amb el nom de Vaques.

Més de 115 participants de diferents categories han lluitat per a guanyar aquesta competició. Per primera vegada en un Sprint celebrat a Boí Taüll, hem pogut veure els Infantils, els més joves, que pugen molt fort, pensant en el futur immediat i en la possibilitat de seguir sent una de les potències de l’esquí de muntanya a nivell internacional.
En la categoria Sénior, no hi ha hagut sorpreses destacables. En la classificació femenina s’ha imposat la Claudia Galicia de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), en segona posició trobem la Júlia Casanovas, també de la FEEC i en tercera posició, la Fátima De Diego de la Federació Madrilenya de Muntanya (FMM).
En categoria masculina, s’ha imposat un altre dels favorits, l’Oriol Cardona, també de la FEEC. En segona posició trobem a Íñigo Martínes De Albornoz, de la Federació Vasca de Muntanya i en tercera posició, Antonio Alcalde de la FMM.

Demà dissabte 9 de febrer, continuen els campionats. La prova Individual se celebra pels voltants de l’estació d’esquí, en un recorregut llarg que acumula pujades, baixades, trams de crampons i molta alçada. A les 9.30 del matí, es començaran a donar les sortides de les diferents categories. Un espectacle visible per a tothom que visiti Boí Taüll, que es podrà seguir des de la zona de Neret, el pla de debutants de l’estació.

Diumenge, finalitzaran els campionats amb la Cronoescalada. Una pujada ràpida d’un 700 m de desnivell que segur, posarà a prova a totes les persones que lluitin per pujar en el lloc més alt del podi.

Informació facilitada per Oxigen Services . Fotos: Jordi Saragossa