Centre Trail

Natura, tranquil·litat, llibertat, paisatge, salut… tot això és trail running.

¿Què és el trail running?

El running o córrer, és l’esport amb més creixement de participants en els darrers anys en totes les seves possibles variants, i el “trail running” (o curses per muntanya) és sens dubte l’especialitat reina. Ja sigui en pla i pocs quilòmetres com distàncies inimaginables amb grans desnivells, les curses per muntanya són l’essència d’aquest esport.

Natura, tranquil·litat, llibertat, paisatge, salut… tot això és trail running.

¿Què és un centre de trail running?

Un centre de trail running és un entorn dedicat 100% al trail running i que ofereix no tan sols uns recorreguts marcats i ben mantinguts sinó també tot un conjunt de serveis complementaris. Compleix amb les necessitats de qui s'inicia en aquest esport i les de l'expert que vol millorar el seu rendiment i busca un lloc on entrenar o organitzar jornades d'entrenament.

¿Per què a la Vall de Boí?

Perquè la Vall de Boí ja és actualment una zona de referència en l'organització de campionats d'esports de muntanya, amb l'organització de diferents proves de campionats d'Espanya i del món, que han estat tot un èxit tant d'organització com de participació. 

El Centre Trail Vall de Boí  està situat en una regió que vol descobrir el millor dels seus paisatges i les seves rutes. Ja sigui un dia, un cap de setmana o una setmana completa, ja sigui sol, amb companys o amb la família, el Centre dóna la benvinguda a tots aquells practicants de l'esport que busquen un entorn inigualable.

La Vall de Boí disposa d’una extensa xarxa de senders marcats de diferent grau de dificultat i un entorn d’alta muntanya ideal per a l’entrenament en alçada amb recorreguts que es mouen entre els 1000 metres dels fons de vall i els més de 3000 metres dels cims més alts.

¿Què és el Centre Trail de la Vall de Boí?

És un centre per a la pràctica del trail running, amb diferents recorreguts senyalitzats i classificats amb codis de colors (verd, blau, vermell, negre) que es corresponen amb el nivell de dificultat (distància i desnivell acumulat) en un entorn ideal de la Vall de Boí, amb tots els serveis complementaris que puguin oferir-se al visitant i amb un servei específic d'acollida i informació.

Tots els recorreguts estan pensats per a diferents nivells, amb distàncies de 5 a 40 km. També disposa d'una zona anomenada «Advanced Trail», per a entrenament avançat amb pujades tècniques i dures, zones per a fer entrenament intervàlic, kilòmetre vertical (+ 1.350 m de desnivell positiu acumulat en 4,4 km de longitut), etc.

Tots els camins per on discorre el Centre de Trail són senders en molt bon estat i ben senyalitzats. S'evita, sempre que es pot, trepitjar l'asfalt. Les sortides i arribades del recorreguts es troben en les diferents poblacions, per oferir un servei previ i posterior a la realització del recorrgut.

Cada recorregut té el seu propi codi identificatiu (numèric o per colors), que està marcat en els diferents punts del trajecte per a poder disfrutar-lo sense pèrdua.

S'han senyalitzat 5 rutes d'entrenament de Trail, 5 de BTT i 3 cicloturistes

Mapa Centre Trail_CAT
 

Què t'interessa