Visita guiada Taüll: Romànic, Falles i estrelles

des de
25,00€
Si abans de reservar necessites més informació sobre aquesta proposta, contacta amb el propietari.
El Pont de Suert
info@rogergras.com
600 02 59 18

Descripció

Visita guiada al poble de Taüll per veure la famosa projecció en video-mapping del Pantocràtor de Taüll i conèixer l’església de Sant Climent, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. En aquesta activitat, a més de parlar sobre el romànic, explicarem la relació existent entre la festa pagana de les Falles dels Pirineus, les estrelles del firmament i l’art romànic. Per finalitzar anirem a un dels miradors més bonics de la Vall de Boí, on explicarem la llegenda del "Trio amorós de la Vall de Boí", relacionada amb 3 esglésies de la vall.

Descobreix de la mà d'un guia local què va passar durant l'edat mitjana a la Vall de Boí, quin significat tenen les pintures murals romàniques i quina era la seva finalitat, per què i com van arrancar les pintures dels murs de les esglésies, quin origen i simbologia té la festa de les Falles i, finalment, quina relació té tot plegat amb l'estrella més important i influent del cel: el Sol.

Et seré sincer, se que una visita de romànic de 4 hores pot espantar una mica (o molt!), per això aquesta activitat la tinc dividia en 2 parts. Tu mateix decideixes si vols fer només una part o t'animes a fer les dues. La veritat és que casi tothom "es tira al monte", però tu manes! Ho podràs decidir inclús el mateix dia sense compromís. Tu decideixes quanta estona em vols aguantar! ;)

PREUS:
- 25€ o 30€ adults, tu tries! (Informa't a Recorregut)
- 15€ infants i joves d'11 i 12 anys.
- Gratuït infants de 0 a 10 anys.
Inclou: Guia local especialista en patrimoni de la Vall de Boí i assegurança d'accidents.
No inclou: Entrada a l'església de Sant Climent de Taüll.

RECORREGUT:
1a Part: Fem una introducció a l'edat mitjana i al context històric de l'art romànic. Descobrim la importància del poble de Taüll per entendre perquè hi han 2 esglésies (o 3!?) a un poble "tant petit" i expliquem l'arquitectura exterior de Sant Climent. Entrem al temple per quedar boca-badats amb la famosa projecció del Pantocràtor de Taüll i n'expliquem tots els detalls i el missatge que transmeten. Sortim de l'església per explicar el procés d'arrencament de les pintures murals romàniques i el perquè les obres originals es troben avui en dia a Barcelona.
Preu 25€ - Durada 3 hores aprox.

DESCANS

2a Part: Passejada pel poble de Taüll on descobrim la tradició de la baixada de Falles: el seu origen, la seva simbologia, el seu funcionament i la seva evolució. Parlem de religions paganes, d'antigues creences, de bruixeria i d'una possible antiga cultura pirinenca que parlava basc?! Entrem també a Santa Maria de Taüll i acabem la sortida al mirador de la Santeta amb una "llegenda-culebrot" que explica perquè hi ha 3 campanars de Vall de Boí que es troben totalment alineats.
Preu 30€ - Durada 4 hores (1a+2a part).

DISPONIBILITAT 2023:
ESTIU (del 23 juny a l'11 setembre): Tots els dimarts, dijous i dissabtes a les 16:00. Consulta l'Agenda amb totes les activitats per aquest estiu!
RESTA DE L'ANY: Activitat sota demanda. Contacta'm!

OPINIONS:
Anna Gomez: "Insuperable! Un guía dels bons, dels que gaudeixen de la seva feina i no repeteixen lliçons apresses de memòria. 3 hores de visita al Romànic de Taull, de llegendes i història entre acudits i bon rotllo. La meva filla té 12 anys i anava entusiasmada amb les explicacions del pel roig. 3 hores i pico, que havien de ser 2 i mitja, i que van passar sense sentir-se. Recomenable 100%. Repetirem segur!"

Laura Basagaña: "La meva parella i jo vam fer la visita "Taüll: Romànic, Falles i estrelles" amb en Roger. Era la primera vegada que visitàvem la Vall de Boí i no podríem haver escollit millor guia! ;) Ens ho vam passar molt bé descobrint Taüll i les esglésies de Sant Climent i Santa Maria. En Roger és un guia molt amè i divertit i va crear un molt bon ambient durant tota la visita. Si tens pensat visitar la Vall de Boí, descobrir-la amb en Roger és una molt bona opció!"

Núria Marsal: "Vam estar 3 dies a la Vall de Boí pel pont de la Diada. Vam contractar la visita guiada de les esglèsies,falles i estrelles amb en Roger. Una gran experiència! Divertida, amena i molt interessant! Roger, es nota que t´agrada la feina que fas! Vam quedar encantats i el meu fill gran de 12 anys no para de parlar del Pantocràtor!! :):) Puntuació: un 11!!!!"

* Fes clic AQUÍ per veure més opinions i propostes de Visites guiades al romànic a la Vall de Boí.

INFORMACIÓ I RESERVES:
Roger Gras Guia d'Aigüestortes - Vall de Boí
info@rogergras.com
(+34) 600 025 918
www.rogergras.com