Vés al contingut

Presentació de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya a Boí Taüll

Presentació Copa del Món Esquí de Muntanya

Ahir va tenir lloc a Barcelona la presentació de Copa del Món d'Esquí de Muntanya a Boí Taüll, que se celebrarà els dies 27 i 28 de gener. L’acte va comptar amb la presència del president i el director de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Antoni Segarra i Toni Sanmartí, respectivament; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, l'alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, el director de l'estació de Boí Taüll, David Ros, així com d'altres autoritats i representants del món de l'esport.

L'esdeveniment preveu unes 350 acreditacions i participants d'una trentena de països que participaran en les proves d'Esprint i Relleus Mixtos. Recordem que l'estació ja va ser la seu dels mundials d'esquí de muntanya el 2023 amb gran èxit internacional. El format d'aquesta copa del món, a diferència dels mundials, aposta per les dues modalitats que seran presents als Jocs Olímpics de Milà-Cortina 2026: Esprint i Relleus Mixtes. L'esprint es disputarà pràcticament sense modificacions en relació al format actual i, conservant el format dels mundials de l'any passat, els relleus de dos competidors seran mixtes.

Amb aquesta cursa Boí Taüll consolida, així, el seu posicionament internacional en la disciplina després de ser protagonista del Campionat del Món d’Esquí de Muntanya l’any passat i dels Campionats Europeus 2022.