Els Miradors de la Vall de Boí

Una vall als teus peus

Vistes que ens enamoren

Descobreix els indrets que t’ofereix la vall per gaudir d’unes meravelloses vistes. 

Assegut en un banc, envoltat de muntanyes, rius, cascades, de tot un patrimoni natural i cultural,  compartint vivències amb la gent que hi habita i observar l’emplaçament dels diferents pobles que configuren la vall. 

Mirador de Santa Maria de Cardet

Mirador accessible que et permet arribar sota l'imponent absis de Santa Maria de Cardet, un dels més espectaculars de la vall. El temple es va construir sobre el fort pendent de la muntanya, aprofitant el desnivell del terreny es va construir una petita cripta a l'interior, l'única de tot el conjunt romànic de la Vall de Boí. A més compta amb unes vistes privilegiades sobre la plana de Barruera i tot l'espai natural del Salencar.

Mirador de la Santeta

A només 15 minuts del poble de Taüll, resseguint un arrecerat camí que té el seu punt de sortida a l’església de Santa Maria, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco des de l’any 2000, i de molt fàcil recorregut, ens trobem amb el mirador de la Santeta.

Es tracta d’un camí suau que ens porta fins un espectacular mirador de tota la vall, amb el poble de Boí, Erill la Vall i Barruera al fons i tancant la vall i enlairat, el poble de Cardet. Una taula interpretativa, us ajudarà a reconèixer tot els que estem contemplant.

Mirador de les Cuirilles

Des de Taüll a uns 30 minuts del poble, trobem aquest camí que ens durà a gaudir de les vistes del poble de Taüll i de la immensitat de les muntanyes que l’envolten com protegint-lo, sentint-nos “On els Pirineus toquen el cel”, asseguts en un dels dos bancs que hi trobarem.

Mirador del Camí del Pago

Caminar pel camí històric que comunica els nuclis de població de Boí i Durro, avui una de les principals rutes de senderistes i  runners i que en el passat, va ser testimoni del pas d’habitants, traginers, i d’expedicions de gran importància per a la Vall de Boí.

Fets històrics com la consagració de Sant Climent de Taüll pel Bisbe Ramon Guillem de Roda Barbastre o el redescobriment del romànic per l’Institut d’Estudis Catalans, han transitat per aquest camí i potser s’han aturat en aquest mirador per observar el camí recorregut i sospirar pel que queda encara per fer.

Mirador del Tussal de Comú

Sortint de la plaça de Baix a Erill la Vall, i davant la imponent església de Sant Eulàlia veurem el camí que ens portarà fins a aquest mirador.

Està situat en una cruïlla de valls i  ens permet gaudir si mirem al fons cap a l’estació d’esquí, dels pobles de Boí, Taüll i el Pla de l’Ermita. Al nord, del Parc Nacional d’Aigüestortes i el balneari de Caldes de Boí i cap a l’oest la petita vall que forma el poble d’Erill la Vall. Un espai per contemplar la grandesa de la vall i de la relaxació.

Mirador de l’ermita Sant Quirc de Durro

Un dels millors miradors de la vall pel que fa a perspectiva, des d’on podrem veure gairebé tots els pobles des d’una punta a l’altra de la vall, per la seva entrada al peu de Cóll o Saraís fins a l’embassament de Cavallers.

A més, caminant des de l’ermita, a uns 40 minuts arribem a un altre mirador, el de l’Escaleta, que el trobarem seguint el camí senyalitzat per la ruta de la fauna de Durro.