Vés al contingut

Circuits d'orientació

Circuits d'orientació

Descobreix la vall a través dels mapes d'orientació

Outdoor Park Vall de Boí

 

Descobreix la vall a través dels mapes d'orientació de Barruera, Durro i Taüll. Una activitat per aprendre, relacionar-te amb el medi, la cultura i el patrimoni de la vall, fent una activitat física saludable. Una activitat adreçada a tothom: famílies, esportistes, orientadors,senderistes…

Endinsa’t a la vall pensant, caminant i si ho prefereixes, corrent. Descobreix la Vall de Boí amb els mapes d’orientació, des de dins, entenent i contemplant el territori, al teu ritme, com no ho havies fet mai.

Circuit d'orientació de Barruera

Circuit d'orientació de Taüll

Circuit d'orientació de Durro

Fulletó informatiu

Com començar?

Proposem 3 mapes, Barruera, Durro i Taüll. A cada mapa hi ha 15-16 fites de diferents colors. Es representen amb cercles numerats i indiquen que hem d’arribar fins a aquell punt. 3 colors que es corresponen a 3 nivells de dificultat.

  • VERD. Recorreguts molt fàcils, amb poc desnivell i distàncies curtes. Ideals per començar a interpretar un mapa i aprendre orientació en família.
  • BLAU. Un nivell d’exigència superior. Augmenta la distància i el desnivell. A vegades hauràs d’abandonar la comoditat del camí per endinsar-te en algún tram de camp a través. El nivell perfecte per evolucionar després del circuit verd.
  • VERMELL. Pensat per a orientadors més experimentats. Desnivell i distància exigent. Abandona el camí i endinsa't en el territori a través de prats, boscos, espais oberts i tancats. Et reptem a interpretar bé un mapa, a pensar i tenir la condició física necessària per gaudir d’una orientació més esportiva.

Instruccions

  1. Descarrega't o dirigeix-te a l'Oficina de Turisme (Barruera) i tria un mapa.
  2. “Caça” les fites. Pots seguir l’ordre que vulguis, tria el nivell (color) que més s’adapti a les teves necessitats o fes-les totes.
  3. Localitza el nord amb l’ajuda del mapa i orienta’l correctament. Imagina’t que hi ets a dins i situat. Ja pots començar la recerca.
  4. Quan trobis una FITA, veuràs una placa amb el color i el número que apareix al mapa i un CODI (1 lletra +1 núm.). Anota’l al dors del mapa i llegeix el seu contingut. T’expliquem coses del territori, la geografia, la vegetació, els llocs i els costums...