Vall de Boí

Visita'ns i reviu velles llegendes, tradicions ancestrals i formes de vida dels nostres avantpassats envoltat d’un patrimoni natural i cultural de molt valor.

La Vall de Boí és un municipi format per vuit petits nuclis de població d’entre 9 i 200 habitants. Els seus paisatges d’alta muntanya i el clima extrem van contribuir a l’aïllament de la vall durant molts segles. Aquest fet, junt amb el caràcter de les seves gents, els costums i les tradicions, i la seva activitat econòmica, basada durant segles en una ramaderia de subsistència, han aconseguit preservar quasi intacte el territori i les seves riqueses naturals i culturals.

Els principals atractius de la vall són El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el balneari de Caldes de Boí, les pistes d’esquí de Boí Taüll Resort, i el conjunt d’esglésies romàniques declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Visitan’s i reviu velles llegendes, tradicions ancestrals i formes de vida dels nostres avantpassats envoltats d’un patrimoni natural i cultural de molt valor.

Parc Nacional d'Aigüestortes

Aigüestortes

L'únic Parc Nacional de Catalunya

Cims que superen els tres mil metres d’alçada, rius, barrancs, cascades i molleres que ens fan sentir, veritablement, al país de l’aigua.

Patrimoni de la UNESCO

+ informació

Romànic

Romànic

Patrimoni de la UNESCO

El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic.

Patrimoni de la UNESCO

+ informació

Senderisme

Caminar per retrocedir en el temps.

Caminar per la Vall de Boí és molt més que gaudir del paisatge, és caminar per la història, retrocedir en el temps i reviure una part de la forma de vida dels nostres avantpassats.

+ informació

Falles

Falles

Una vall amb tradicions ancentrals.

Al món rural les festes populars estan íntimament lligada als cicles agraris i solars. Arrencar el foc, símbol del sol, de la muntanya i baixar-lo cap al poble serveix per purificar els camps i els boscos, purificar la població i preservar-la dels mals esperits.

Patrimoni de la UNESCO

+ informació

Boí Taüll 

L'estació més alta dels Pirineus.

Boí-Taüll ofereix a l'esquiador tot el necessari per gaudir de l’esquí al màxim nivell amb les cotes més altes del Pirineu (2.751m. cota màxima i 2.020m. mínima) .

+ informació

Termalisme

La puresa d’unes aigües termals a 1500 metres d’alçada.

A 1.500 metres d'alçada, compta amb 37 brolladors d’aigües mineromedicionals.

+ informació