Vés al contingut

Vall de Boí

Descobreix la Vall de Boí

Visita'ns i envolta't d’un patrimoni natural i cultural de molt valor

Visita'ns i reviu velles llegendes, tradicions ancestrals i formes de vida dels nostres avantpassats envoltat d’un patrimoni natural i cultural de molt valor.

La Vall de Boí és un municipi format per vuit petits nuclis de població d’entre 9 i 200 habitants. Els seus paisatges d’alta muntanya i el clima extrem van contribuir a l’aïllament de la vall durant molts segles. Aquest fet, junt amb el caràcter de les seves gents, els costums i les tradicions, i la seva activitat econòmica, basada durant segles en una ramaderia de subsistència, han aconseguit preservar quasi intacte el territori i les seves riqueses naturals i culturals.

Els principals atractius de la vall són El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el balneari de Caldes de Boí, les pistes d’esquí de Boí Taüll Resort, i el conjunt d’esglésies romàniques declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Visitan’s i reviu velles llegendes, tradicions ancestrals i formes de vida dels nostres avantpassats envoltats d’un patrimoni natural i cultural de molt valor.

Aigüestortes L'únic Parc Nacional de Catalunya

Cims que superen els tres mil metres d’alçada, rius, barrancs, cascades i molleres que ens fan sentir, veritablement, al país de l’aigua.

Coneix el Parc Nacional

Romànic Patrimoni de la UNESCO

El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic.

Descobreix-lo

Senderisme Caminar per retrocedir en el temps

Caminar per la Vall de Boí és molt més que gaudir del paisatge, és caminar per la història, retrocedir en el temps i reviure una part de la forma de vida dels nostres avantpassats.

+ informació

Falles Una vall amb tradicions ancentrals

Al món rural les festes populars estan íntimament lligada als cicles agraris i solars. Arrencar el foc, símbol del sol, de la muntanya i baixar-lo cap al poble serveix per purificar els camps i els boscos, purificar la població i preservar-la dels mals esperits.

+ informació

Boí Taüll L'estació més alta dels Pirineus

Boí-Taüll ofereix a l'esquiador tot el necessari per gaudir de l’esquí al màxim nivell amb les cotes més altes del Pirineu (2.751m. cota màxima i 2.020m. mínima).

+ informació

A més a més

Viu la Vall de Boí

Una vall que preserva quasi intactes el territori i les seves riqueses naturals i culturals.

Reserva la teva experiència

Troba l'experiència que estàs buscant!