Vés al contingut

Pobles amb encant

Pobles amb encant de la Vall de Boí

Vuit petits nuclis amb un encant especial

La Vall de Boí està formada per 8 petits nuclis de població, tots ells amb un encant especial. Es tracta de petits pobles de muntanya amb carrers empedrats, cases de pedra, fusta i teulades de pissarra, elements constructius del nostre entorn més proper. Els carrers empedrats, estrets i alguns ben costeruts s'omplen de flors a la primavera i l'estiu, i de neu a l'hivern, fent les delícies del més petits.

L'encant dels nostres pobles comença per l'atractiu estètic i arquitectònic, han conservat la tipologia medieval, nuclis antics autèntics, que salvaguarden l'essència original amb elements decoratius i dissenys típicament locals. A més preserven l'entorn natural, al fons de vall amb prats de dall envoltant el riu i els punts més elevats que es converteixen en miradors excel·lents d'aquest paisatge.

Tots els pobles de la Vall de Boí estan alçats sobre terrasses naturals en el pendent de la muntanya, excepte Barruera que se situa al marge dret del riu Noguera de Tor.

Antigament la tipologia dels edificis es basava en una construcció que allotjava a la planta baixa l'estable per als animals i els magatzems de l'herba i de la palla. Des d'una era s'accedia a l'habitage familiar de dos o més pisos, l'últim dels quals es dedica a magatzem i constituïa un autèntic coixí climàtic per protegir-se de les inclemències del temps.

Avui dia, encara es conserven moltes de les cases que s'han adaptat a vivendes turísitiques rurals conservant l'estructura original.

Coneix tots els pobles

Pobles rurals pirinencs

Tots aquests pobles amb encant de la Vall de Boí, mantenent l'esperit rural pirinenc i d'alta muntanya però s'han sabut adaptar als nous temps mantenint la seva autenticitat. Pedres, cases, carrers, esglésies... amaguen una història i una manera de viure, la nostra i la de tots els pobles rurals pirinencs.