Vés al contingut

Pla de Sostenibilitat Turística

Pla de Sostenibilitat de la Vall de Boí

Què és?

El Pla de Sostenibilitat Turística Patrimoni Mundial, accessibilitat universal de La Vall de Boí és un projecte dotat amb una inversió de 2 milions d'euros finançats pels fons Next Generation que es desenvoluparà entre el 2022 i el 2024.

El pla està alineat amb els eixos estratègics definits a l'Estrategiade Turisme Sostenible d'Espanya 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pla de Màrqueting de Turisme Catalunya. Les actuacions pivoten sobre 4 eixos programàtics: transició verda, eficiència energètica, transició digital i competitivitat de l'oferta.

Model, objectius i accions

El Pla pretén promoure un model de desenvolupament turístic que sigui inclusiu, sostenbile i intel·ligent que permeti convertir la Vall de Boí en una referència global de turisme accessible i situar-la com a destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

Amb aquest objectiu es desenvoluparan els següents projectes tractors:

  • Creació d'una experiència turística inclusiva al conjunt romànic, Patrimoni Mundial per la UNESCO que permeti millorar l'accessibilitat universal de les persones amb diferents nivells de discapacitats, plantejant nous productes turístics i nous mecanismes d'interpretació que millorin l'experiència de visita.
  • Creació de l'Outdoor Park Vall de Boí. Un projecte integral d'equipaments esportius a l'aire lliure, activitats i rutes segmentades per modalitat esportiva, que permetrà la projecció conjunta de l'oferta de turisme actiu de la vall i el treball coordinat entre els diferents actors.
  • Un nou sistema de mobilitat sostenible al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a través d'un mitjà de transport eco-eficient i un sistema d'informació intel.ligent que millori l'experiència, la seguretat i l'accessibilitat de l'usuari.
  • Noves infraestructures i productes turístics per a nous públics que contribueixen a frenar l'estacionalitat, la diversificació de l'oferta a través de rutes interactives i gamificades per a famílies i una xarxa de miradors inclusius i Starlight.
  • Un sistema intel·ligent d'informació i de màrqueting dels recursos i productes turístics que permeti el desplegament d'un pla de senyalització turística intel.ligent, un nou pla de màrqueting i nou sistema de comercialització de l'oferta.

El pla suposarà una transformació del model turístic actual cap a una major especialització, diversificació, desestacionalització i digitalització de l'oferta que ha de permetre la millora de la competitivitat de les empreses i generar noves oportunitats econòmiques per als habitants de la Vall de Boí.

Podeu consultar el resum de les accions concretes que formen part del Pla de Sostenibilitat de la Vall de Boí.

Accions del PSTVB

Enquesta

Des del 27 de desembre de 2022 fins el 19 de febrer de 2023 hem tingut activa una enquesta distribuida entre tots els establiments turísitics, via web i xarxes socials, que ens ha d'ajudar a conèixer les necessitats dels nostres visitants i poder crear experiències. Se n'han recollit unes 1200 i entre tots els participants s'han sortejat 2 forfaits per a l'estació d'esquí de Boí Taüll.

Notícies del PSTVB
Finalització obra accessibilitat Sant Joan de Boí

Finalitzen les obres d'accessibilitat a l'església de Sant Joan de Boí. Aquest projecte ha estat finançat pel Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí amb fons Next Generation EU, amb l'objectiu de millorar l'experiència dels visitants i garantir l'accés universal a aquest important monument del nostre patrimoni cultural.

Obres Centre Acollida

La Vall de Boí es prepara per a un emocionant capítol en el seu compromís continu amb la sostenibilitat turística, l'atracció de visitants a través de l'esport i la millora de l’experiència turística.

Bucle Boí Taüll

El servei d’atenció al client de l’estació d’esquí de Boí Taüll, ja disposa d’un bucle magnètic, per tal de millorar l’accessibilitat a la informació millorant l’audició dels usuaris d’audiòfon o implant coclear, fent arribar el so directament a la pròtesi auditiva de la persona sorda eliminant el soroll ambiental i les converses del voltant.