Vés al contingut

Centre del Romànic

Centre del Romànic de la Vall de Boí

Què ofereix?

El Centre del Romànic ofereix serveis de visites guiades a les esglésies i informació sobre el conjunt romànic de la Vall de Boí.

Vall de Boí - Patrimoni Mundial

El Centre de romànic de la Vall de Boí, és actualment l’entitat encarregada de la gestió de tot el conjunt romànic declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 2000.

L’espai acull per tan la part administrativa de tot el conjunt però també ens proporciona els mitjans necessaris per al seu coneixement, a través de la mateixa exposició permanent del centre, de les visites, de l’obertura diària del conjunt i amb el suport dels materials de promoció editats.

Serveis del centre

El Centre del Romànic de la Vall de Boí ofereix:

  • Informació pràctica per visitar les esglésies: fullets d’informació del conjunt romànic, horaris d’obertura, venda d’entrades.
  • Botiga amb publicacions especialitzades de romànic i de patrimoni cultural, articles de regal: postals, punts de llibre...
  • Servei de visites guiades per grups durant tot l’any mitjançant reserva prèvia (català, castellà, francès i anglès).
  • Servei de visites guiades pel públic en general en horaris predeterminats durant els mesos d’estiu, Setmana Santa,  ponts i caps de setmana

L'exposició

Aquest espai d’interpretació proporciona al visitant les claus inicials per conèixer i entendre el conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí. Es pot descobrir de forma amena com arriba el romànic fins aquí, d'on provenen la iconografia i la figuració del nostre romànic, com era la societat medieval, quines tècniques s’utilitzaven en la construcció i la decoració de les esglésies, l’aspecte d'aquests temples a començament del segle XX i finalment les veus del passat que ens expliquen la seva vinculació amb el patrimoni romànic de la Vall de Boí.

Horaris d'obertura del Centre:

Tots els dies de l'any excepte l'1 de gener , el 25 de desembre i la tarda de l'1 d'abril

De dilluns a diumenge de 9 a 14 i de 17 a 19h.

Més informació