Vés al contingut

Senderisme

Senderisme, Caminar per la Vall de Boí és molt més que gaudir del paisatge

Un autèntic paradís per al senderista!

Senderisme Vall de Boí

 

Si creus que la millor manera d’entrar en contacte amb un territori és caminant i vivint amb intensitat tot allò que transmet la pròpia naturalesa, a la Vall de Boí trobaràs una vall preparada per ser descoberta a peu.

Des de la riquesa natural que t’ofereix el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a l’espiritualitat que et transmeten els camins romànics que uneixen les esglésies de cadascun dels seus pobles, la vall ofereix més de 80 km de camins senyalitzats de totes dificultats. Al parc hi trobarem 2 itineraris accessibles amb passarel·les per a les persones amb mobilitat reduïda. I per als més experimentats, des de la vall podreu iniciar les travesses de muntanya de la Carros de Foc, la Via Calda i Les Tres Valls.

Mapa de rutes de senderisme

Rutes i excursions per La Vall de Boí (PDF)

Guies de muntanya

Els camins tradicionals

Són camins per on homes i animals s'han desplaçat durant molts anys per anar d'un poble a un altre. Recórrer-los vol dir gaudir del paisatge, de la fauna i la flora, però també de les parets de pedra seca, marges i els empedrats que, amb tanta paciència van ser col·locats pels nostres avantpassats.

Rutes al Parc Nacional

Amb les rutes al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ens endinsarem en els paisatges propis del Pirineu. Les seves dues principals entrades , una  per Aigüestortes amb zona més tranquil.la sense dificultats i l'altra per Cavallers, una zona més rocosa i amb un paisatge realment fascinador.

Rutes d'alta muntanya

En les rutes d'alta muntanya ens traslladarem a l'alçada i a la dificultat. Amb uns desnivells i durades més exigents, per a aquells que estan més acostumats a fer aquest tipus de rutes.

Vall de Boí Trek Festival

de l'11 al 13 d'octubre de 2024
9a edició

Des del 2016 la Vall de Boí celebra el Vall de Boí Trek Festival. Un de cap de setmana dedicat als camins i al senderisme per descobrir els fascinants paisatges, la cultura i tradicions acompanyats dels guies interpretadors locals.

El Trek Festival - Inscripcions

Festivals de Senderisme dels Pirineus

Reserva la teva experiència al paradís del senderista

Molt més que gaudir del paisatge