Vés al contingut

Ruta circular del Romànic 1 (Barruera - Erill la Vall - Boí - Taüll - Boí - Durro - Barruera)

Senderisme
Foto perfil
Dificultat
Difícil
Distància
15.20km
Durada
5.00hores
Ascens acumulat
715 m
Descens acumulat
703 m
Altitud inici
1097 m
Altitud arribada
1097 m
Recorregut

Sortim de Barruera (1.097 m), des de l’Oficina de Turisme,  anirem cap a l’església de Sant Feliu per prendre el passeig del marge dret del riu en direcció N, seguint la pista asfaltada. Deixem a mà dreta l'antic pont de pedra i seguim recte pel camí. Seguim el camí a mà esquerra, creuem un pontet i seguim vorejant un antic braç del riu fins a arribar a l'entrada de la cimentera. Tot seguit, girem a l'esquerra i seguim riu amunt fins que, després d'un tram de pujada entre parets de pedra seca, ens creuem amb una corba de l'antiga carretera. Seguim a la dreta durant 350 m, i tot passant pel túnel que ens durà a l'altre costat de la carretera L-500, enfilem altre cop entre parets de pedra seca el darrer tram que ens durà, després de creuar el barranc, fins a la plaça del Tarter d'Erill la Vall (1.250 m). 

Un cop a Erill la Vall (1.247 m) baixarem cap a l’Església de Santa Eulàlia per agafar el camí que us portarà a Boí (1.265 m), baixarem tot el camí fins arribar a la carretera L-500 que haurem de creuar. Baixarem unes escales i creuarem un pont per sobre el Noguera de Tor i agafarem la pujada que s’enfila fins arribar al pàrquing de Boí.

Un cop a Boí (1.265 m) seguim el camí que surt de la carretera de Taüll, prop de la corba que fa dins el poble. En continuat ascens passem per trams amb restes de l'empedrat original del camí per, finalment, arribar a la carretera de Taüll (1.480 m), a uns 400 m de Sant Climent carretera amunt. Ara desfarem el camí per tornar cap a Boí, pel mateix camí que hem pujat. Un cop arribats a Boí baixarem a la plaça del riu en direcció S. A 200 m agafem el trencall que puja cap a l'esquerra i travessem una gran tartera des d'on obtenim una fantàstica panoràmica de la Vall de Boí. Creuem un coll pròxim a la Roca d'Espà i tot seguit davallem fins a Durro (1.390 m), arribant a la pista asfaltada sobre l'edifici de les escoles. Un cop a les escoles baixarem cap a l’església de la Nativitat per baixar pel camí de l’esquerra entre parets de pedra seca i sempre per dins del bosc fins arribar a Barruera creuant l’antic pont de pedra.

Observacions

Nivell de dificultat segons mètode Sendif: Exigent