Vall de Boí Trek Festival

7a edició del 7 al 9 d'octubre de 2022

L’objectiu del Vall de Boí Trek Festival, és promoure l’ampli ventall d’activitats de senderisme que es poden fer a la vall. Per una part, gràcies als 100 km de camins rurals ben senyalitzats de què disposa i el potencial paisatgístic que ofereix el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic Parc Nacional de Catalunya.  Per altra, el patrimoni mundial amb el conjunt d'esglésies romàniques Patrimoni Mundial que estan presents a cadascun dels pobles de la vall. 

L’objectiu del Trek Festival, impulsat des del Patronat de Turisme de la Vall de Boí, és donar a conèixer la gran diversitat de camins de què disposa la vall així com posar en valor la feina dels guies que fan una gran feina explicant les històries que s’hi amaguen darrere i aposten per la descoberta del territori a peu. 

El Vall de Boí Trek Festival està pensat per a tots els públics, sortides exigents a algun cim, naturalistes, familiars, culturals,... on descobrireu la vall, el seu patrimoni, la seva cultura, llegendes i tradicions, els paisatges, la flora i fauna que hi habita,... de la mà dels guies locals que us faran vibrar amb les seves històries. 

Programa del Vall de Boí Trek Festival

Divendres 7 d'octubre

19.30h Xerrada. La geografia dels estanys de la Vall de Boí, els d'avui i els que hi van ser. A càrrec d'Oscar Alemany. Activitat gratuïta. Sense reserva.

Dissabte 8 d'octubre

8.30 L'extrem oest del Parc Nacional: Estany Roi i Pic del Ferro. Guiatge: Oscar Aleman Free Flocks. Més info i inscripcions.

9.30 Una mirada naturalista a la Vall de Boí (familiar). Guiatge: Camp d'Aprenentatge de la Vall de Boí. Activitat gratuïta. Més informació i inscripcions.

9.30 Els arbres gegants de l'Estany de Llebreta. Guiatge: Casa del Parc de Boí. Més informació i inscripcions.

16.30 Conta contes i llegendes de la Vall de Boí (familiar). Guiatge: Roger Gras. Més informació i inscripcions.

16.30 Foc al faro i cabanes de pastor. Guiatge: Guies de Taüll. Més informació i inscripcions.

17.30 Descobrint els Patrimonis de la Vall de Boí: Romànic, Falles i Starlight. Inclou berenar amb productes locals. Guiatge: Centre del Romànic de la Vall de Boí i Celístia. Més informació i inscripcions.

Diumenge 9 d'octubre

9.00 Ruta guiada al Parc Nacional amb E-bike. Guiatge: Bicius. Més informació i inscripcions.

9.30 Descoberta natural de les aigües de Caldes de Boí. Guiatge: Casa del Parc de Boí. Més informació i inscripcions.

9.30 Puja la teva primera muntanya. Guiatge: Roger Gras. Més informació i inscripcions.

10.30 Ruta del Redescobriment del romànic (inclosa en les Jornades Europees de Patrimoni). Més informació i inscripcions

12.00 Cursa d'orientació pel Salencar de Barruera (familiar). Guiatge: ECEM - Escola de Muntanya del Pont de Suert. Més informació i inscripcions.