Vés al contingut

Taüll, Poble amb encant

Taüll, un poble amb encant

Distingit amb el segell Poble amb Encant

Pobles amb encant

Taüll, té el segell Poble amb Encant que atorga l'Agència Catalana de Turisme, pel seu atractiu i bellesa, junt amb 11 localitats catalanes més i també ha estat escollit per representar Catalunya a la xarxa europea de pobles amb encant Charming Villages

Taüll és un encantador poblet de cases de pedra situat en un entorn natural pirinenc de primer ordre. Aquí s'hi poden trobar els fabulosos paisatges del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un escenari ideal per a les activitats de turisme actiu i els esports de muntanya; així com les esglésies romàniques de Santa Maria i de Sant Climent, ambdues del segle XII i declarades Patrimoni de la Humanitat.

Aquest segell de Poble amb Encant vol promoure el turisme fora dels principals pols d’atracció turística descobrint la diversitat i la riquesa cultural i paisatgística de pobles de Catalunya.

Patrimoni romànic

El ric patrimoni romànic és el principal atractiu de Taüll, que té dos esglésies declarades Patrimoni de la Humanitat l'any 2000 en el context de les esglésies romàniques de la Vall de Boí: Santa Maria i Sant Climent. L'església de Sant Climent, localitzada a la part baixa del poble, és l'obra més emblemàtica del romànic català. Datada del segle XII i d'estil llombard, destaca per una impressionant torre campanar de sis pisos i per la projecció del viodemapping que recrea com estava pintada l'església al segle XII.

L'església de Santa Maria es troba a la plaça Major i també és d'estil romànic llombard del segle XII, amb una torre campanar de cinc pisos. Igualment, s'hi pot veure una reproducció de les pintures murals de l'interior, els originals de les quals són al MNAC.

Turisme actiu

L'entorn natural d'alta muntanya de Taüll és un escenari ideal per a les activitats de turisme actiu. D'una banda, part del terme es troba inclòs dins del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i s'hi poden fer tot tipus de rutes i excursions.

Tradicions

Finalment, val la pena participar en les tradicions que conformen la Festa Major de Taüll, el tercer cap de setmana de juliol: la baixada de les falles, el ball Pla, el ball de Sant Isidre i la Pila.

Descobreix la diversitat i la riquesa cultural i paisatgístic de Taüll