Vés al contingut

Primera de les reunions presencials de l’associació Viles Termals

Viles Termals 2024 La Garriga

El passat divendres 23 de febrer, es va celebrar a la Garriga, una de les  16 Viles Termals que pertanyen a aquesta associació, la primera de la reunions presencials. Les reunions presencials se celebren aleatòriament en els diferents municipis perquè totes les viles puguin conèixer de primera mà com són, quines tasques desenvolupen i com s’organitzen cadascuna d’elles.

Entre les finalitats de l’associació és la crear un espai en comú de coneixement, mitjans i activitats per aconseguir un desenvolupament sostenible del termalisme a Catalunya, des d’una perspectiva turística, sanitària, social, cultural i mediambiental. A més, el desenvolupament coordinat dels recursos existents a l’entorn de les aigües minerals i termals en els respectius municipis, potenciant-los mitjançant la seva promoció turística, planificació, gestió i explotació sostenible.  Per aquesta raó, s’impulsaran actuacions de promoció i desenvolupament de les viles termals i dels seus actius relacionats amb el món termal.

Així mateix, s’està treballant en un pla de màrqueting que ajudarà l’associació a seguir unes directrius conjuntes i consensuades així com també, per sol·licitar finançament a altres entitats, amb un full de ruta ben definit.

Un dels acords destacables, va ser la senyalítica conjunta, una forma d’ unificar la imatge de totes les viles pertanyents a l’associació, promocionant que aquestes viles disposen d’aigües termals o mineromedicinals, a més de tot l’atractiu turístic natural i cultural del que disposen.

Unes de les accions previstes que des de l’associació s’ha endegat amb la finalitat de per donar-se a conèixer tant com a associació com a les diferents viles, és la presència aquest mes de març a la ITB de Berlín i al B-Travel de Barcelona.