Vés al contingut

22è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial del conjunt romànic

Romànic Vall de Boí

La Vall de Boí, avui dia 30 de novembre, està d'aniversari pels 22 anys de la declaració com a Patrimoni Mundial de la Unesco del conjunt d'esglésies romàniques.

El 30 de novembre de l’any 2000 el Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO va aprovar la inscripció de les “Esglésies romàniques catalanes de la Vall de Boí” a la Llista del Patrimoni Mundial. Les esglésies romàniques de la Vall de Boí, van ser inscrites a la llista del Patrimoni Mundial en base a dos criteris universals excepcionals:

Criteri (ii): L’ important desenvolupament de l’art i de l’arquitectura romànica de les esglésies de la Vall de Boí és el testimoni  dels profunds intercanvis interculturals a l’Europa medieval i en particular a través de la barrera muntanyosa dels Pirineus.

Criteri (iv): Les esglésies de la Vall de Boí són un exemple particularment pur i homogeni de l’art romànic en  un paisatge rural mantingut pràcticament intacte.

Per celebrar aquest XIIè aniversari de la declaració el Centre del Romànic organitza una jornada de portes obertes a les esglésies en el seu horari habitual.