Vés al contingut

Buff Epic Trail 2020 - Mesures i protocols especials

Buff Mountain Festival

Compte enrere per a l'edició més segura i emotiva de la BUFF® Epic Trail, de el 4 a el 6 de setembre a la Vall de Boí

L'organització esportiva i l'Ajuntament de la Vall de Boí donaran un nou format al festival per assegurar l'adopció de tots els protocols de prevenció i seguretat, tant per als participants com pels visitants

Es demana la màxima responsabilitat a participants i públic per, entre tots, garantir un bon retorn a la competició en muntanya

Després de l'ajornament dels Campionats del Món de Skyrunning de la ISF fins a juliol de 2021 a causa de la COVID-19 i la decisió de posposar i redimensionar la BUFF® Epic Trail en la seva edició 2020, l'organització esportiva i l'Ajuntament de la Vall de Boí informen que aquest any, de el 4 a el 6 de setembre, les carreres ja adoptaran estrictament els protocols de seguretat i prevenció de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de la Generalitat de Catalunya.

Per a això, s'ampliarà notablement respecte a edicions anteriors la superfície de les àrees destinades a celebrar l'esdeveniment a la localitat de Barruera -zona de sortides i arribades, zona d'activitats infantils i oficina de carrera. També es reduirà el nombre d'activitats paral·leles a celebrar i es blindaran completament les zones de competició.

Aquestes són algunes de les noves mesures, que es compliran escrupolosament i que permetran celebrar una cursa segura i fidel a l'essència de pur Skyrunning:

• No podran participar en les carreres ni assistir a l'esdeveniment aquelles persones diagnosticades o malaltes de COVID-19 que no hagin superat la malaltia o no tinguin l'alta mèdica. Tampoc aquelles que presenten algun símptoma compatible ni les que hagin tingut contacte amb algun malalt i no hagin passat la quarantena.

• Tots els participants han de respondre un qüestionari sobre la COVID-19, signaran una declaració de responsabilitat i se'ls ha d'efectuar control de temperatura.

• La recollida de dorsals es farà evitant acumulacions de persones, de forma ordenada i garantint sempre la distància interpersonal.

• En els espais d'ús comú hi haurà gel hidroalcòholic a disposició dels participants.

• Tot el personal de l'organització seguirà les més estrictes pautes de prevenció i seguretat.

• No hi haurà servei de dutxa ni vestidors a la zona esportiva, però sí WC públics amb control d'accés i personal de desinfecció constant.

• S'implementaran les mesures físiques necessàries per evitar el contacte entre públic i corredors durant la cursa.

• L'ús de la màscara serà obligatori en tot moment per a participants i públic. Els corredors estaran exempts quan estiguin en plena pràctica esportiva.

• L'accés als calaixos de sortida s'efectuarà de forma controlada i la sortida es farà en grups de 20 corredors, amb 2 minuts de diferència entre cada grup.

• La zona de sortida estarà dotada de la senyalització adequada per assegurar una distància de 2 metres entre els corredors.

• En els avituallaments, els participants rebran racions individuals sòlides i / o líquides d'un membre de l'organització i les consumiran en les seves proximitats, en espai obert, evitant concentracions a les taules i en cap cas tocant aliments o recipients que no siguin els propis .

• Els punts de cronometratge o passos intermedis seran més amplis del que és habitual per mantenir al màxim les distàncies.

• A l'arribada a meta, s'evitaran acumulacions de corredors i aquesta haurà d'abandonar ràpidament cap a una zona oberta més àmplia convenientment habilitada.

• Tots els espais, tant a la BUFF® Epic Trail com en el BUFF® Mountain Festival, estaran adequadament perimetrats i senyalitzats.

 

Crida a la màxima responsabilitat

A més, tant les autoritats locals com l'organització de la cursa demanen a participants i acompanyants la màxima responsabilitat en la seva visita a la Vall de Boí. Es fa una crida a l'exemplaritat col·lectiva per poder recuperar progressivament la normalitat en la pràctica de la competició en muntanya i, en paral·lel, de l'activitat turística.

La fórmula a seguir és la ja coneguda per tots: distància, higiene de mans, mascareta i, sobretot, el màxim respecte cap als que ens envolten.

 

Inscripcions limitades disponibles

Dissabte, 5 de setembre, BUFF® Epic Trail proposa les distàncies de 42 km i 12 km. I diumenge, dia 6, es disputarà la distància de 26 km i també la prova de BTT corresponent a les Scott Marathon Cup 2020.

Les inscripcions, enguany excepcionalment limitades per raons de seguretat, es troben obertes al web www.buffmountainfestival.com, on també es pot consultar tota la informació relativa a les carreres i a el festival.