Vés al contingut

Celebració del campionat del Món d'Esquí de Muntanya a Boí Taüll

Copa del Món skimo

Aquest passat cap de setmana, 27 i 28 de gener, ha tingut lloc a l'estació d'esquí de Boí Taüll la Copa del Món d'Esquí de Muntanya amb les proves d'sprint i relleus mixtos amb la participació d'uns 200 esportistes de 27 països. Dissabte, a les 10.30 es va celebrar l'esprint, una prova molt ràpida, d'uns tres minuts de durada en un circuit amb diversos traçats: a peu, pujada foquejant i baixada esquiant i on el català, Oriol Cardona, va aconseguir la tercera posició i Marta Garcia, la quarta de les femenines seguida de l'Ana Alonso.

Dissabte a la tarda va ser el torn de la presentació oficial en un entorn extraordinari, els voltants de l'església romànica de Sant Joan de Boí, amb parlaments de les autoritats, una activitat amb els nens i nenes de la vall, entrega de premis i un castell de focs.

Diumenge a les 11.00 va ser el torn dels relleus mixtos, un circuit amb dues pujades i dues baixades que fan parelles formades per un atleta home i dona alternativament i on l'Oriol Cardona i l'Ana Alonso es van penjar la medalla de plata. 

Amb aquest esdeveniment l'estació de Boí Taüll es consolida com estació referent per a l'esquí de muntanya (compta amb quatre itineraris balisats) i en referent en l'organització de proves esportives a nivell mundial. Recordem que la Vall de Boí també aposta fermament per l'organització d'esdeveniments esportius al llarg de l'any i ha creat la marca turística Outdoor Park Vall de Boí que engloba totes les activitats esportives i de lleure a l'aire lliure amb l'objectiu de posicionar-se com a destí de referència per a la pràctica i entrenament esportiu de tot l'estat. 

Fotos: Boí Taüll