Vés al contingut

Durro celebra la seva incorporació a la llista dels "Pobles més bonics d'Espanya"

Durro "Los Pueblos más bonitos de España"

Després d’haver presentat la candidatura de Durro per formar part de l’associació “Un dels pobles més bonics d’Espanya” i superar amb èxit l’avaluació, al mes de desembre durant la reunió anual de l’associació celebrada a Chinchón, es va confirmar l’entrada de sis noves localitats entre elles Durro, que passarien a ser efectives a partir de l’1 de gener de 2023. L’associació amplia d’aquesta manera, els membre que hi formen part passant a ser 111 poblacions repartides per tot el territori espanyol.

El fet de que Durro entri a formar part d’un dels pobles més bonics d’Espanya és per tot el seu conjunt arquitectònic, cultural i natural. Durro manté un aire rústic i medieval amb un nucli antic abrupte combinant l'aspecte residencial amb el ramader i agrícola.  Les construccions demostren la prosperitat passada del poble. A més, cal afegir que hi coincideixen tres patrimonis Unesco, l’església de la Nativitat i l’ermita de Sant Quirc com a patrimoni Mundial, Les falles, patrimoni immaterial i el reconeixement Unesco de destinació Starlight.

Per tot això, ahir divendres 24 de març, es va celebrar a Durro l’acte de proclamació com a membre de l’associació “un dels pobles més bonics d’Espanya”. L’acte va comptar amb els parlaments de l’alcaldessa de la Vall de Boí la Sra. Sònia Bruguera i Diego, el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Durro-Saraís i del president de l’associació dels “Pobles més bonics d’Espanya” el Sr. Francisco Mestre. Els parlaments tant d’una part com de l’altra, van expressar la il·lusió, el compromís, l’oportunitat i la visibilitat que genera formar part d’aquesta associació reconeguda arreu, i la retroalimentació que així mateix proporciona.

La part més festiva la van protagonitzar els propis habitants de Durro ballant el Ball Pla amenitzat pel grup local de música tradicional Ribatònics.