Els allotjaments de la Vall de Boí fomenten la sostenibilitat turística amb més de 300 iniciatives

Iniciatives sostenibles allotjaments Vall de Boí
11/01/2023

Una de les accions del Pla de Sostenibilitat turística de la destinació (PSTD) ha estat un anàlisi de les iniciatives de sostenibilitat dels allotjaments del municipi. Aquest anàlisi, que s'ha realitzat en col.laboració amb l'empresa Vivential Value, especialitzada en intel.ligència turística, ha permès tenir una detallada caracterització de l'oferta d'allotjaments sostenibles existents al municipi a partir de la pròpia comunicació que fan els establiments respecte les seves actuacions i iniciatives de sostenibilitat.

Iniciatives que van des de la gestió més eficient de residus a millorar la mobilitat de baix impacte ambiental o l'optimització en consums energètics i d'aigua.

Entre les principals conclusions de l'estudi, que ha estat pioner en el conjunt de l'Estat pel que fa a una destinació de muntanya, cal destacar les 304 iniciatives sostenibles comunicades pels allotjaments dins dels canals de reserva digital, on el client reclama tenir disponible aquesta informació. Un 60% dels establiments hotelers i un 58% de turisme rural comuniquen algunes iniciatives sostenbiles. Destaquen les iniciatives relacionades amb la gestió i reducció de residus (35% del total de les actuacions identificades) seguit de les relatives a l'optimització dels consums d'aigua (24%).

Amb aquestes dades i d'altres que s'estan treballant dins l'estratègia de sostenibilitat, es dissenyaran accions de millora per tal d'alinear els empresaris i professionals del sector amb l'estratègia global de la destinació, amb l'objectiu comú de convertir el territori en un referent en turisme responsable i sostenible.

Banner enquesta