Vés al contingut

Es celebra la prova de la Copa Catalana de BTT a La Vall de Boí

copa catalana btt 2020

Els ciclistes del KMC-Orbea aconsegueixen un doblet de victòries en el seu retorn a la competició.

La Super Cup Massi ha tornat aquest diumenge a La Vall de Boí amb uns 300 participants. Una jornada de pur espectacle amb el retorn del XCO al campionat, en que les mesures de seguretat anticovid-19 han estat la prioritat de l'organització.

Un dia genial de carreres que començava a les 9h i que s'ha estès al llarg del matí.

A la prova masculina hi havia tres favorits clars: El duo del KMC Orbea, Victor Koretzky i Milan Vader i el jove corredor Jofre Cullell (Megamo Factory Team). Encara que Christofer Bosque (Biking Point) i Alejandro Gomez (Olympia Factory Racing Team) també aspiraven a desbancar les tres estrelles presents.

El circuit de 5 km amb pujades curtes, dures i explosives, trams rodadors i baixades amb el seu punt tècnic seria el jutge de la cursa. Un terreny excepcional per aquest esport.

A la sortida ja es va veure que tots els ciclistes s'ho deixarien tot a la cursa. Inici explosiu i trepidant que generava que els dos ciclistes del KMC-Orbea s'escapessin sense cap contrincant que els pogués seguir. Tots dos corredors s'alternaven el liderat i anaven mantenint la distància amb Jofre Cullell, que de menys a més, es va anar allunyant dels altres perseguidors.

La cursa es va decidir en l'última volta, quan Koretzky i Vader es van atacar de forma constant, fins que el campió francès va poder agafar el marge suficient per arribar a meta de forma solitària, amb 13 segons d’avantatge. El campió holandès va arribar en segon lloc, satisfet amb la seva posada en escena. Cullell, sense opcions de victòria, va arribar en tercera posició.

El ciclista francès estava molt content per competir després de no fer-ho des de març i, tanmateix, va reconèixer que La Vall de Boí és un escenari ideal per poder provar-se de nou, gràcies a les seves zones tècniques.

En categoria femenina, la campiona danesa, Malene Degn (KMC-Orbea) no va tenir cap objecció per part de les seves rivals i va aconseguir emportar-se el triomf de manera folgada amb un temps de 1h 21 minuts i 51 segons. La campiona del món, Pauline Ferrand-Prévot (Canyon SRAM) va ser capaç d'aguantar l’avantatge amb Claudia Galícia (Megamo Factory Team) i va quedar segona. La ciclista catalana es va haver de conformar amb el tercer esglaó del podi.

Degn va declarar estar molt contenta per la seva posada en escena i haver-se sentit molt bé en la seva primera cursa postcovid, alhora que, va quedar gratament sorpresa per l'entorn de la Vall de Boí.

Amb els resultats de la segona prova del campionat, la general de la Super Cup Massi passa a ser liderada pels dos guanyadors del dia, Victor Koretzky i Malene Degn.

La propera cita del campionat serà a Girona, dins el festival Sea Otter Europe Costa Brava-Girona, el 26 i 27 de setembre.

*informació i fotos: Copa Catalana de BTT