Vés al contingut

Exposició Històries i Camins de l'Idapa a la Vall de Boí

Expo Idapa Històries i Camins

L'exposició Històries i Camins. Passeig literari pels camins pirinencs, creada per l'IDAPA (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran) arriba a La Vall de Boí. Es podrà visitar del 23 de març fins al 12 de maig a la 2a planta de l'Ajuntament i es realitzaran a més activitats complementàries per donar a conèixer i posar en valor els camins tradicionals dels Pirineus i algunes de les històries que s'expliquen d'aquests camins.   

El punt de partida d’aquest projecte és una exposició inspirada en alguns dels camins a peu que, fins fa un segle, es recorrien quotidianament. Era la manera més comú de traslladar-se i és per això que al darrere de qualsevol camí s’hi amaguen infinitat d’històries. L’exposició pretén despertar l’interès per llegir les HISTÒRIES senceres i seguir el traçat dels CAMINS.

A l'exposició descobrireu 6 històries, reals o fictícies, de 6 autors diferents:

1.Maria Barbal. Dalmau, els senyors i el camí de l’estany de Sant Maurici
2.Pep Coll. L’aventura del piano del balneari de Caldes i el camí del port de Rus
3.Assumpta Montellà. Els passadors i el camí fronterer de Llívia
4.David Martí. Les trementinaires i el camí de Tuixent a Gósol
5.Jordi Portals. Els amants de Bausen i el camí del bosc de Carlac
6.Juli Soler Santaló. Els nuvis d’Irgo i el port de Vielha

L'exposició finalitzarà el diumenge 12 de maig i com a acte de cloenda tindrem una jornada dedicada als camins. Al matí hi haurà l'activitat "Contacontes i llegendes" guiada pel guia local Roger Gras que ens explicarà algunes de les històries i llegendes de la Vall de Boí tot caminant pel camí tradicional que uneix Boí i Erill la Vall i a la tarda l'obra de teatre "Camins que parlen" a Boí, una obra de teatre creada per la Fanga Escènica basada en els relats de l’exposició. Una història que lliga totes les aventures. 

Durant l'exposició els alumnes de l'escola de la Vall de Boí també la visitaran i de la mà d'una guia coneixeran les diferents històries amb l'objectiu de despertar-los l'interès per la lectura i els camins, el nostre Patrimoni. 

 

Per més informació sobre l'exposició podeu accedir aquí.