Vés al contingut

La Vall de Boí accedeix a 2 milions d’euros pel seu Pla de Sostenibilitat Turística

Foto

La Vall de Boí accedeix a 2 milions d’euros pel seu

“Pla de Sostenibilitat Turística Patrimoni Mundial accessibilitat universal”

Inclòs en els 19 Plans Catalans en beneficiar-se dels fons europeus Next Generation. Gestionat per l’Ajuntament de la Vall de Boí es desenvoluparà en 3 anualitats (2022-23-24) i comptarà ambr 17 accions que proposen una gestió sostenible dels recursos.

Una estratègia de futur  de la destinació per convertir-la  en una referència global de turisme accessible, sostenible i situar-la com a destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

2 milions d’euros per desenvolupar accions transformadores i afavorir la diversificació de l’oferta i la integració de la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial.

Per a una mobilitat sostenible al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb la supervisió de l’actual administració del parc.

  • Foment de l’ús del transport públic i sostenible per tal d’accedir al parc i així minimitzar els impactes mediambientals.
  • Dotar d’un sistema intel·ligent d’informació de valor per a la millora de la gestió, l’experiència del visitant, la seguretat i l’accessibilitat de l’usuari.

Crear una experiència turística accessible al conjunt romànic, Patrimoni Mundial per la UNESCO.

  • Millorar  l’accessibilitat universal de les persones, amb diferents nivells de capacitats: auditives, cognitives, visuals, intel·lectuals i de mobilitat, i  creació de nous productes turístics per millorar l’experiència de visita i la comercialització del producte.

Crear productes turístics per frenar l’ estacionalitat i contribuir a la diversificació de l’oferta. Adaptar la demanda i elaborar un pla de màrqueting turístic per definir l’estratègia de comunicació, promoció, segments de mercats estratègics, productes prioritaris. Posicionament de la destinació en un nou escenari turístic.

  • Creació de  l’Outdoor Park Vall de Boí, un projecte integral d’activitats i d’instal·lacions  esportives a l’aire lliure, que crearà un ecosistema composat per les empreses, la població i el paisatge cap a un posicionament i projecció conjunta de la destinació.

 

Així doncs i d’acord amb  les paraules de l’alcaldessa  Sònia Bruguera “amb aquest projecte  es podrà facilitar l’accessibilitat universal al patrimoni,  tant cultural com natural, que a més, contribuirà a la competitivitat i sostenibilitat de la nostra destinació”