Torna el bus del Parc

Bus del parc 2022
14/06/2022

El Departament de Territori i Sostenibilitat va presentar el divendres 21 de maig les millores del servei de bus que arriba fins al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per aquest 2021.

Concretament, el Bus del Parc que fa el recorregut de Pla de l’Ermita - Taüll - Vielha - Esterri d’Àneu - Espot - Sort - La Pobla de Segur començarà a funcionar el 21 de juny. El servei de bus entre La Pobla de Segur i El Pont de Suert s’iniciarà el 15 de juliol de dilluns a divendres feiners del 15/07 al 30/09 i la resta de l’any, els divendres feiners. I, per últim, el transport en bus de La Vall Fosca – Telefèric que uneix La Pobla de Segur - Senterada - Torre de Capdella - Pantà de Sallente s’oferirà diàriament a partir de l’1 de juliol. Els tres transports que es realitzen en període estival ho faran fins al 30 de setembre.

Millores d’enguany: major cobertura i digitalització

Bus del Parc: Pla de l’Ermita - Taüll - Vielha - Esterri d’Àneu - Espot - Sort - La Pobla de Segur

Els excursionistes que volen gaudir del PN al llarg del dia, des de bon matí fins al vespre ara ho podran fer ja que s’ofereix una cobertura horària des de la 6.00h del matí fins a les 21.00h del vespre. A més, enguany es pot comprar els bitllets a través del web de l’operador, s’instal·la una nova vinilació dels 2 busos que faran el servei amb la imatge del Parc Natural i s’incorporen codis QR a totes les parades per facilitar l’accés a la informació per part dels usuaris.

  • Incorpora 2 noves expedicions per sentit entre Pla de l’Ermita i Pobla de Segur. Sortida des de La Pobla a les 5.45h i arribada al Pla de l’Ermita a les 9.30h i tornada a les 14.45h des de Pla de l’Ermita, fins a la Pobla de Segur a les 18:25h.
  • Ofereix 2 noves expedicions per sentit entre Pla de l’Ermita i Sort. Sortida des de Pla de l’Ermita a les 6.45h i arribada a Sort a les 9.45h, tornada a les 14.15h des de Sort i arribada a Pla de l’Ermita a les 17.40h.
  • Inclou 2 noves expedicions per sentit entre Pla de l’Ermita i Pont de Suert.

Millores en el bus entre la Pobla de Segur i Pont de Suert

  • Tancament del PN per l’extrem sud amb una expedició d’anada i una de tornada

Millores del bus de La Vall Fosca – Telefèric

  • S’ajusten els horaris del bus i del telefèric per tal d’afavorir al màxim les connexions amb el tren La Pobla-Lleida. D’aquesta manera es permet als viatgers tenir una expedició d’anada i una de tornada perfectament coordinada amb els tres mitjans de transport (bus–tren– telefèric), aconseguint d’aquesta manera una mobilitat sostenible i confortable pels usuaris d’aquests trajectes tant d’anada com de tornada.
  • Venda online de tiquets del telefèric, del bus i del tren.

Notícia Gencat complerta i més info