Vés al contingut

XXIV Fira de Barruera, 23 i 24 de setembre

Fira de Barruera

Aquest proper cap de setmana, 23 i 24 de setembre, torna la XXIV Fira de Barruera, encetant la temporada de fires ramaderes i de tardor al Pirineu.

L’Ajuntament de la Vall de Boí amb la col.laboració de l’associació de veïns de Barruera i el sector ramader i comercial de la vall organitzen aquesta Fira amb l’essència de les Fires ramaderes d’abans i amb una part comercial i lúdica-cultural més actual.

Aquest any, com a novetat, es recupera l’esmorzar popular que es feia anys enrere i que suposa el punt de trobada de veïns i visitants de la comarca. L’esmorzar està organitzat per l’associació de veïns i la comissió de festes de Barruera, que recuperen el menú que es feia tradicionalment de trinxat de col i llangonissa a la brasa.

Pel que fa al programa, dissabte 23 de setembre serà el torn de les Jornades Tècniques PATT, organitzades pel Gure Sheep Dog Trail i el DACC destinades i pensades pel sector ramader local i també de les comarques veïnes i demostracions de treball real amb el maneig de vaques. El tema de la jornada és el maneig i l’ensinistrament del gos pastor de vaques.

En acabar hi haurà la presentació del llibre “Dones de la Muntanya” de l’Autora Federica Ravera i Martina Manyà. L’acte comptarà amb la benvinguda de l’alcaldessa, Sònia Bruguera, i al finalitzar hi haurà un tast de producte local a càrrec del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

Diumenge 24 de setembre serà el torn de la Fira comercial, aquest any amb una quarantena de parades d’artesans i agroalimentàries de la comarca i de proximitat, sent un aparador dels productors del Pirineu. A més, els assistents podran degustar i compartir l’espai i xerrades a l’esmorzar popular, també hi haurà un espai de jocs de fusta tradicionals per jugar amb família i una demostració de gos pastor de vaques a càrrec d’Alejandro Ibarra.