Boí-Taüll

Categoria
Centre Trail-BTT
Dificultat
Difícil
Durada
2 h – 3 h
Distància
19,40km
Ascens acumulat
810 m
Descens acumulat
810 m

Sortint del Pla de l’Ermita, al principi la ruta segueix la carretera en direcció a l’estació d’esquí de Boí-Taüll, i als 3 km pren l’antiga pista que porta a l’entrada de l’estació. Des d’allí s’avança per dins de l’estació per una pista de terra que en pujada arriba fins el mirador del Cap de Vaques (2.310 m d’altitud). Des d’aquest moment, amb unes privilegiades vistes, comença un pronunciat i tècnic descens que es realitza en gran part per fora de camí, entre prats. A la Collada de la Llobarçana s’enllaça amb la pista que actua de divisòria entre la muntanya de Durro i Taüll. Quan s’acaba, de nou s’inicia un pronunciat i tènic descens, entre prats i per fora de camí, que porta fins la carretera de l’estació d’esquí. Seguint.la, s’arriba de nou al Pla de l’Ermita.

Precaució, ruta molt exigent físicament i tècnica, amb trams on no existeix camí. Per a bikers amb experiència habituats a pedalar fora de camins.
Fins ben avançada la primavera sol haver-hi neu a la ruta.
La vella pista a l’estació discorre en part per la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.