Vés al contingut

Boí - Taüll

Btt
Dificultat
Difícil
Distància
19.40km
Durada
3.00hores
Desnivell
810 m
Ascens acumulat
810 m
Descens acumulat
-810 m
Altitud inici
1624 m
Altitud arribada
1624 m
Recorregut

Sortint del Pla de l'Ermita, al principi la ruta segueix la carretera en direcció a l'estació d'esquí de Boí-Taüll, i als 3 km pren l'antiga pista que porta a l'entrada de l'estació. Des d'allí s'avança per dins de l'estació per una pista de terra que punada arriba fins al mirador del Cap de Vaques (2.310 m). Des d'aquest moment, amb unes privilegiades vistes, comença un pronunciat i tècnic descens que es realitza en gran part per fora de camí, entre prats. A la Collada de la Llobarçana s'enllaça amb la pista que actua de divisòria entre la muntanya de Durro i Taüll. Quan s'acaba, de nou s'inicia un pronunciat i tècnic descens, entre prats i per fora de camí, que porta fins la carretera de l'estació d'esquí. Seguint-la, s'arriba de nou al Pla de l'Ermita.

Observacions

Precaució, ruta molt exigent físicament i tècnica, amb trams on no existeix camí. PEr a bikers amb experiència habituats a pedalar fora de camins

Fins ben avançada la primavera sol haver-hi neu a la ruta

La vella pista a l'estació discorre en part per la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.