Vés al contingut

Volta al Ginebrell

Trail running
Dificultat
Molt difícil
Distància
11.50km
Durada
3.00hores
Desnivell
1130 m
Ascens acumulat
1130 m
Descens acumulat
1130 m
Altitud inici
2045 m
Altitud arribada
2045 m
Recorregut

L'itinerari recorre la línia de cims i collades que envolten l'estació d'esquí. Amb sortida de l'aparcament de l'estació, en el seu primer tram el recorregut pren la pista que per dins de l'estació d'esquí ascendeix fins a la Collada de les Bassetes, a 2.280 m d'altitud. Des d'allí comença la dura travessa per pics i collades entre roques i prats d'alta muntanya. Tot just iniciar la ruta es corona la Pica Cerví de Durro per a continuació baixar fins l'estretègic Port d'Erta, seguint en tot mement la divisòria de la muntanya. A continuació el recorregut s'eleva de nou fins a les proximitat del Bony de l'Aigua Blanca per baixar en fort pendent al Pas de Llevata. Des d'aquó, es segueix la divisòria, de nou sense camí marcat sobre el terreny, fins arribar al Tuc de Muntanyó, per, després d'un petit tram en descens, coronar amb fort pendent la cota més elevada del recorregut: el Cap de Raspes Roies. Un continuat descens de 700 m entre prats de muntanya ens portarà de nou a l'entrada de l'estació.

Observacions

Es tracta d'un recorregut molt exigent tant físicament com tècnica, per a corredors amb experiència, habituats a córrer fora de camins i per terreny d'alta muntanya

La ruta només realitzable a l'estiu i principis de tardor, quan no hi ha neu en el recorregut

La baixada des del Cap de les Raspes Roies s'endinsa a la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.