Video Mapping

Les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll (declarada patrimoni mundial per la UNESCO), una de les joies més importants del romànic català tenen una innovadora presentació a través d’un vídeo mapping que recrea els frescs originals dins l’absis major i el presbiteri de la nau central. La pintura original data del segle XII i actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, MNAC.

Des dels anys 60 a l’església hi havia una còpia dels originals pintada sobre guix que s’estava degradant. Després de treure l’antiga copia es va realitzar un minuciós procés de restauració que va posar al descobert restes de la pintura original que s’havien conservat a les capes profundes de les parets del absis.

L’objectiu d’aquest mapping és restituir virtual i digitalment les pintures originals en el seu lloc d’origen, l’església de Sant Climent de Taüll, i també reproduir el conjunt pictòric complet tal com era l’any 1123. La presentació audiovisual ajuda el visitant a entendre la tècnica pictòrica dels frescos romànics i alhora descobreix les diferents representacions iconogràfiques que composen aquesta pintura mural d’alta càrrega artística i religiosa.

Aquesta projecció es pot veure tots els dies de l’any excepte l’1 de gener, el 25 de desembre.

Horaris: 10.15, 11.00, 12.00, 12.45, 13.30 / 16.15, 17.00, 17.45 i 18.30

(Juliol i agost 19.00 i 19.30 h)