Curiós

Els imprescindibles de la Vall de Boí

La màxima expressió  del romànic català

El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic. Aquestes esglésies s’han conservat al llarg del temps gràcies a l’aïllament de la Vall fins ben entrat el segle passat.

Saber-ne més

Romànic Patrimoni de la UNESCO

Vídeo Mapping

Les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll

Visita'l

 

Visitar les esglésies

Aigüestortes

L'únic Parc Nacional de Catalunya

Cims que superen els tres mil metres d’alçada, rius, barrancs, cascades i molleres que ens fan sentir, veritablement, al país de l’aigua. Prop de 300 estanys de formes i colors diversos i una gran diversitat d’espècies animals i vegetals, que lluiten per sobreviure en un medi físic rigorós, donen vida a aquest espai natural protegit únic del sud d’Europa.

Si és la primera vegada que véns, no et pots perdre aquest itinerari.

Itinerari a l'estany Llong

Gastronomia

La cuina de la Vall de Boí és una cuina de muntanya basada en els recursos naturals i elaborada seguint tradicions molt antigues. Sobretot, és una cuina de temporada, els bolets són molt importants en els seus plats. També la vedella ecològica i el corder, animals que es crien a la mateixa zona.

Tasta la Vedella Ecològica Restaurants

Falles

Una vall amb tradicions ancentrals.

Al món rural les festes populars estan íntimament lligada als cicles agraris i solars. Arrencar el foc, símbol del sol, de la muntanya i baixar-lo cap al poble serveix per purificar els camps i els boscos, purificar la població i preservar-la dels mals esperits.

Taüll, Poble amb encant.

Taüll, forma part del segell Poble amb Encant que atorga l'Agència Catalana de Turisme pel seu atractiu i bellesa especial i representa a Catalunya a la xarxa europea Charming Villages

I molt més...