Vés al contingut

Què fer a la Vall de Boí en 2 dies?

Un cap de setmana ideal
Dia 1

Matí

Visita al Parc Nacional d’Aigüestortes. 

Teniu dues opcions per visitar el parc nacional, per l'entrada a Aigüestortes.

  • A peu des del pàrquing de la Palanca de la Molina, i des d'aquest punt agafar la ruta de la Llúdriga. Una ruta lineal de nivell mig, amb una durada de 2h anada, passant per l'estany de Llebreta i per la cascada de sant Esperit i arribant al planell d'Aigüestortes.
  • L'altra opció d'entrada seria amb el servei de taxis que us durà directament al planell d’Aigüestortes i des d’allí podeu fer una ruta més planera fins a l’estany Llong. A la tornada podeu visitar el planell d'Aigüestortes i el mirador de sant Esperit. Ideal per gaudir del parc en familia!

 

Tarda

Visita a Taüll, el romànic i el poble

És hora de visitar el conjunt romànic Patrimoni Mundial. Podeu comprar el tiquet conjunt de 3 esglésies, que us inclou la visita a les 3 esglésies més representatives. El tiquet conjunt el podreu comprar a la primera església que visiteu i té un preu de 7€, els menors fins a 10 anys tenen l'entrada gratuïta. Aquí podeu consultar els horaris. 

Així doncs, us proposem començar per l’església de Sant Climent de Taüll i gaudir del seu vídeo mapping. 

A més, també podeu visitar l’església de Santa Maria, aquesta amb entrada gratuïta i que també mereix una visita!

Feu la visita al poble. Taüll és un Poble amb Encant certificat per l’Agència Catalana de Turisme, aprofiteu per gaudir-lo!

Us proposem també que us arribeu al mirador de la Santeta. Es tracta d'una passejada de 10 min amb unes vistes sobre la vall impressionants!!

Dia 2

Matí 

Visita a les altres dues esglésies i passeig als miradors de la vall

Santa Eulàlia d’Erill la Vall. La característica d’aquesta església és el seu esvelt campanar i el conjunt escultòric del Davallament de la Creu. Quan sortiu i just davant de l’església de Santa Eulàlia veurem el camí que ens portarà fins al mirador del Tussal Comú. Està situat en una cruïlla de valls i  ens permet gaudir si mirem al fons cap a l’estació d’esquí, dels pobles de Boí, Taüll i el Pla de l’Ermita. Al nord, del Parc Nacional d’Aigüestortes i el balneari de Caldes de Boí, i cap a l’oest,de la petita vall que forma el poble d’Erill la Vall.

Al costat de l'església, trobareu el Centre del Romànic, on, si el visiteu, podreu trobar les claus per entendre el perquè de tot aquest fantàstic conjunt d'esglésies.

Sant Joan de Boí, és l'església que destaca pel seu conjunt de pintures murals que decoren l’interior de les naus amb escenes com la lapidació de Sant Esteve, Els Joglars o el Bestiari.

Recomanem donar un tomb pel poble i fer una petita passejada pel camí de les Roquetes, d’uns 20 minuts de durada. A tot això, si agafeu el camí de l'Aigua, trobareu el mirador de Boí, a uns 15 minuts des del poble i val molt la pena!!

Planifica la teva estada!
Allotjaments, restaurants i empreses d'activitats
No perdis el temps buscant, troba-ho!

                                              RESERVA VALL DE BOI