Vés al contingut

Què fer a la Vall de Boí en 4 dies?

Cultura i natura per descobrir
Dia 1

Matí

Parc Nacional d'Aigüestortes - Entrada per Aigüestortes

Teniu dues opcions d'entrada:

 • A peu des del pàrquing de la Palanca de la Molina, per la ruta de la llúdriga. Una ruta d’unes 2 hores d’anada, arribant al planell d’Aigüestortes, on podreu aprofitar per fer la ruta circular.
 • Si voleu estalviar-vos aquestes dues hores a peu, des de Boí teniu el servei de taxis que us durà directament al planell d’Aigüestortes i des d’allí podeu fer una ruta fàcil fins arribar a l’estany Llong. Es tracta d’una ruta agradable amb poc desnivell i d’1 h 30 m d’anada.

 

Tarda

Conjunt Romànic Patrimoni Mundial 

Per visitar el conjunt romànic podeu adquirir les entrades directament a la primera església que visiteu i organitzar-vos la visita com millor us convingui.

Si compreu el tiquet conjunt de 3 esglésies, us recomanem que visiteu:

 • Sant Climent de Taüll
 • Sant Joan de Boí
 • Santa Eulàlia d’Erill la Vall
 • Santa Maria de Taüll - és gratuïta!!

Si compreu el tiquet conjunt de 5 esglésies, podreu visitar a més de les que ja us hem comentat:

 • Sant Feliu de Barruera 
 • La Nativitat de Durro 

Abans de visitar-les us recomanem consulteu els horaris d'obertura.

Durant els mesos de juliol i agost, també podreu visitar les esglésies de Santa Maria de Cardet i l'Assumpció de Còll. La resta de l'any, podeu visitar-les per fora i gaudir de l'arquitectura romànica.

Us proposem començar per l'església de Sant Climent de Taüll i gaudir del vídeo mapping. Un cop acabada la visita, us recomanem veure l'església de Santa Maria de Taüll, aquesta amb entrada gratuïta!!

Recordeu que Taüll és un Poble amb Encant, certificat per l'Agencia Catalana de Turisme, aprofiteu per a passejar pels seus carrers!

Arribeu-vos fins al mirador de la Santeta, a només 10 minuts, resseguint un camí que té el seu punt de sortida a l’església de Santa Maria. Un camí suau que ens porta fins un espectacular mirador de tota la vall, amb el poble de Boí, Erill la Vall i Barruera al fons i tancant la vall i enlairat, el poble de Cardet.

 

 

Dia 2

Matí

Ruta de la Marmota (Presa de Cavallers – Refugi Ventosa i Calvell)

Es tracta d’una ruta una mica més exigent, i amb un paisatge més salvatge i d'alta muntanya, que no us decebrà. La ruta de la marmota té una durada de 2 h 30 m d'anada amb vistes a l’estany Negre espectaculars!

Per accedir podeu arribar amb el cotxe fins al pàrquing de la presa de Cavallers (sempre que hi hagi places disponibles, sinó haureu d’aparcar a Caldes de Boí i des d’allí ruta a peu fins a la presa, haureu de comptar 1 h més, també podeu contactar amb el servei de taxis de la Vall de Boí, que també us pot fer el trasllat fins a la presa i així us estalvieu aquesta hora).

Tarda

El balneari de Caldes de Boí

De baixada hi podeu fer una parada, on podreu relaxar-vos amb les seves aigües termals i qualsevol dels serveis que us poden oferir. 

Una altra opció és passejar pels seus jardins i fer el recorregut per conèixer les fonts i totes les seves propietats. A més, disposen d'un circuit d'orientació per poder-les anar descobrint d'una forma més dinàmica, que el podreu recollir a la recepció de l'hotel Manantial.

Dia 3

Durant el dia

Seguieu amb la visita a les esglésies romàniques, els pobles de la vall i els seus miradors

Avui és un d'aquells dies que es podria ser més relaxats. Us proposem visitar els pobles, les esglésies i tots aquells miradors que estem segurs no us deixaran indiferents!

Com probablement haureu comprat el tiquet conjunt per visitar les esglésies, preneu-vos aquest dia per continuar amb les vostres visites.

Des de molts del pobles de la vall i a molt poca distància del poble, amb el que no implica fer una llarga caminada, visiteu aquests miradors en els que tindreu una altra visió i complementarà la vostra visita.

Us recomanem:

Si heu pujat a Durro, “Un dels pobles més bonics d’Espanya”, passegeu pels seus carrers costeruts i contempleu les seves cases i com la ramaderia hi és ben present. A pocs minuts del centre, uns 20 m a peu, trobareu l’ermita romànica de Sant Quirc de Durro, un dels millors miradors de la Vall i on hi conviuen 3 patrimonis Mundials: Les Falles, el Romànic i l’Starlight.

Dia 4

L'Outdoor Park Vall de Boí

Tota l'oferta esportiva

Aquest dia el podeu dedicar a descobrir la vessant més esportiva de la Vall de Boí. 

Per a tots els nivells i de totes dificultats. Amb els guies locals o per lliure.

Què és el que t'apassiona?? A la Vall de Boí podràs triar!

 • BTT i E.bike
 • Cicloturisme
 • Escalada i vies ferrades
 • Descens de barrancs
 • Cims
 • Pesca
 • Pump Track i Skatpark
 • Parapent

Outdoor Park Vall de Boí

 

Planifica la teva estada!
Allotjaments, restaurants i empreses d'activitats
No perdis el temps buscant, troba-ho!

 

                                                    Reserva Vall de Boí!