Fires i Festes

És una vall amb tradicions ancentrals.

Les tradicions només es mantenen si les celebren any rere any la mateixa gent del territori com un fet propi i no simplement com una herència del passat. Per conèixer els detalls de cada festa , de cada celebració, no es pot aprendre en les llibres, si no a la plaça de cadascun dels pobles de la Vall, on els petits aprenen dels grans amb l’orgull de sentir-se part important d’aquest territori

Les Falles

Al món rural les festes populars estan íntimament lligada als cicles agraris i solars. Arrencar el foc, símbol del sol, de la muntanya i baixar-lo cap al poble serveix per purificar els camps i els boscos, purificar la població i preservar-la dels mals esperits.

Patrimoni Immaterial

Fira de Barruera - Gure Sheepdog Trail

El Patronat i l’Ajuntament de la Vall de Boí, conjuntament amb el sector ramader, comercial i turístic de la vall, han tornat a recuperar la Fira de Barruera, una tradició perduda als anys 40.

La Fira

Fira del Formatge de Pastor 

A Taüll, l'últim cap de setmana d'agost, Fira del Formatge de Pastor dels Pirineus. Amb parades d'artesania i agroalmentàries, formatgers, tastos, xerrades, activitats infantils i lúdiques.

La Fira 

Balls tradicionals

Per la Festa Major de Taüll, el 3r diumenge de juliol es ballen els balls tradicionals: Sant Isidre i la Pila i el Ball Pla, que també es balla a Durro per la Festa Xica.

Els Balls